Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τη δίκη

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
email: olme@otenet.gr Αθήνα, 2/9/13

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη του πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη και του γραμματέα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος Σάββα Μιχαήλ (Σαμπετάι Μάτσα), ύστερα από μήνυση στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Οι δυο κατηγορούνται για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης». Ο πρώην πρύτανης παραπέμπεται ως υπεύθυνος για τη λειτουργία του εναλλακτικού ιστότοπου Athens Indymedia σε σέρβερ του Πολυτεχνείου, ο δε Σάββας Μιχαήλ για αντιφασιστική προκήρυξη του ΕΕΚ τον Μάιο του 2009.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 6 Μαΐου 2009, ύστερα από σύσκεψη συνδικαλιστικών, πολιτικών, αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων στα γραφεία της ΟΛΜΕ, αποφασίστηκε η οργάνωση συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 9 Μαΐου. Ήταν η οφειλόμενη απάντηση του προοδευτικού, εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στο ρατσιστικό πογκρόμ των ακροδεξιών οργανώσεων και επιτροπών που επιδίδονταν σε δολοφονικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην περιοχή γύρω από το πρώην εφετείο της οδού Σωκράτους όπου διέμεναν εκατοντάδες μετανάστες.

Στελέχη της Χρυσής Αυγής υπέβαλαν μήνυση κατά:

«- ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠ) ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ
- ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
- ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
- ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
- ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
- ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 50Υ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ, ΑΦΓΑΝΙΚΗ)
- ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
- ΤΟΥ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
- ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΕΕΚ)
- ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΟΑ) ΤΟΥ ΚΚΕ και
- ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ».

Τελικά, η εισαγγελέας αποφάσισε να παραπέμψει τους προαναφερόμενους σε δίκη.

Καταγγέλλουμε την απόπειρα ποινικοποίησης του αντιφασιστικού λόγου και δράσης. Θεωρούμε ότι η πάλη κατά του ναζισμού είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου και πολίτη και κυρίως των συνδικαλιστικών και πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων του εργατικού κινήματος. Στην περίπτωση της παραπομπής του Σάββα Μιχαήλ είναι έκδηλα τα ρατσιστικά αντισημιτικά κίνητρα των ναζιστών και των διωκτικών αρχών.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των κατηγορουμένων.