Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης

ANΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013
 
Κάτω τα χέρια από τον συναγωνιστή Σάββα Μιχαήλ-ΝΑΖΙ και αστική δικαιοσύνη διώκουν την Αριστερά
 
Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καταγγέλλει την απόφαση του εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη την Tρίτη 3 Σεπτεμβρίου το σύντροφο Σάββα Μιχαήλ, γραμματέα του ΕΕΚ, αλλά και τον τέως Πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη ύστερα από μηνύσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και πιο συγκεκριμένα του H.Παναγιώταρου, της Θ.Σκορδέλη και της λεγόμενης επιτροπής κατοίκων Αγ.Παντελεήμονα.
Ο μεν Σάββας Μιχαήλ διώκεται επειδή ανακοίνωση του ΕΕΚ έγραψε την αυτονόητη αλήθεια ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία που οργανώνει επιθέσεις σε μετανάστες, ενώ ο τέως Πρύτανης επειδή στο ΕΜΠ στεγαζόταν ψηφιακά το Indymedia όπου γράφονταν καταγγελίες εναντίον της Χρυσής Αυγής. Aρχικά, η μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης», είχε υποβληθεί σε δεκάδες πρόσωπα του χώρου της αριστεράς από το ΚΚΕ και τον Σύριζα μέχρι την Ανταρσύα και το ΕΕΚ. Tελικά, ύστερα από καταθέσεις μαρτύρων ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Aθήνας έκρινε ότι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη οι προαναφερθέντες δύο.

Είναι ένα ακόμη στοιγμιότυπο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της δράσης του Κράτους έκτακτης ανάγκης για την επιβολή των βάρβαρων  ταξικών μέτρων και των Μνημονίων, συνέχεια των απαγορεύσεων στην απεργία και στη διαδήλωση, στην Επιστράτευση όλων των εργατικών αγώνων και στο Μαύρο στην ΕΡΤ με τους χιλιάδες απολυμένους. Αυτό το κράτος έχει ανάγκη την Χρυσή Αυγή στην καταστολή των κοινωνικών αγώνων και στην καθυπόταξη των μεταναστών. Για αυτό ενσωματώνει τα ναζιστικά τάγματα θανάτου στο βαθύ ελληνικό κράτος, έχει υιοθετήσει κρίσιμες πλευρές της ρατσιστικής αντιμεταναστευτικής και αυταρχικής ρητορικής και πολιτικής της Χρυσής Αυγής. Η αστική δικαιοσύνη των καλοπληρωμένων δικαστών που στάθηκε τυφλή απέναντι στην εγκληματική δράση των ΝΑΖΙ, στρέφεται κτηνωδώς ενάντια σε κάθε αγώνα, στην Αριστερά, στους συντρόφους που σέρνονται στα εδώλια, καθώς επιχειρήται ο σωφρονισμός και η τιμωρία για την συνέπεια των απελευθερωτικών λόγων και έργων τους.
 
Εμείς καλούμε τον κόσμο της εργασίας σε ένταση των αγώνων για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών, του Κοινοβουελυτικού Ολοκληρωτισμού και την έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
 
Με ένα νέο εργατικό διεθνιστικό κίνημα πρέπει να σταθούμε και να παλέψουμε ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.
 
Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και οι παραπομπές σε δίκη.
 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com