Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας “Δυσήνιος Ίππος”

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δικάζονται ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Κ. Μουτζούρης για τη λειτουργία του Indymedia και ο Σάββας Μιχαήλ, ΓΓ του ΕΕΚ, με τις κατηγορίες της «συκοφαντικής δυσφήμισης», «διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια » και «διατάραξης κοινής ειρήνης» με αφορμή αντιφασιστική προκήρυξη του EEK τον Mάιο του 2009.
Η βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος αντιστεκόμενων που έχει στηθεί από τους παρακρατικούς της χρυσής αυγής, είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της γενικευμένης επίθεσης από την πλευρά της κυριαρχίας ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Την ίδια ώρα που το κράτος επιτίθεται και εκκενώνει τους κατειλημμένους χώρους αγώνα βαφτίζοντας τους εστίες ανομίας, παράλληλα διώκει αντιφασίστες που αντιτίθενται με το λόγο και την δράση τους στα χιτλερικά απολειφάδια. Η χρυσή αυγή, κρατικό ενεργούμενο και υποχείριο από τη στιγμή της ίδρυσης της, τρέχει να συνδράμει στο «έργο» του κράτους μηνύοντας το σύνολο της ελληνικής αριστεράς, από την KO Αθήνας του KKE, μέχρι τον ΣYPIZA Eξαρχείων, τις οργανώσεις της ANTAPΣYA και το EEK. Aπό το πλήθος των κατηγορουμένων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Aθήνας (εισαγγελέας κ. Eλευθερία Παντελάκη) επέλεξε δύο. Tον Σάββα Mιχαήλ και τον πρώην πρύτανη K. Mουτζούρη. Τον πρώτο επειδή τους αποκάλεσε ναζιστές που οργανώνουν επιθέσεις σε μετανάστες και τον δεύτερο για τη λειτουργία του Athens Ιndymedia.

Μόλις πριν λίγους μήνες, ο υπουργός καταστολής, Δένδιας, αποφάσισε να καταστείλει το συγκεκριμένο μέσο αντιπληροφόρησης, να φιμώσει δηλαδή μια φωνή ελεύθερης και αδιαμεσολάβητης έκφρασης. Δυστυχώς για αυτούς, το Athensindymedia λειτουργεί κανονικά μέχρι σήμερα αποτελώντας ένα χώρο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που καθημερινά μοιράζονται τις σκέψεις και τις δράσεις τους δημιουργώντας και οργανώνοντας έναν ιστό ελεύθερης έκφρασης και αντίστασης στην θηριωδία των κυβερνήσεων και της εκμετάλλευσης των εργοδοτών. Ακόμα και στα μάτια των πιο δύσπιστων, η συμπόρευση κράτους και παρακράτους και σε αυτή την περίπτωση είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Το κράτος προσπαθεί να καταστείλει τις δομές του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού/ελευθεριακού κινήματος, η χρυσή αυγή το συνεπικουρεί με μηνύσεις.

Επιπροσθέτως, η μήνυση των ναζιστών ενάντια στον αγωνιστή Σ. Μιχαήλ επειδή τους αποκάλεσε ακριβώς αυτό που είναι, ναζιστές και αναφέρθηκε ακριβώς σε αυτό που κάνουν, δηλαδή κυνηγάνε μετανάστες, αποδεικνύει την πλήρη αλληλοκάλυψη και στήριξη ανάμεσα στους κρατικούς και παρακρατικούς φασίστες. Από την άλλη, το κράτος εφαρμόζει στο ακέραιο το δόγμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε όσους δεν ξεχνούν, δεν κωφεύουν και δεν εθελοτυφλούν μπροστά στη φασιστική απειλή και στον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Η αντιφασιστική δράση είναι η φυσιολογική στάση του πιο υγιούς κομματιού της κοινωνίας απέναντι στα φαντάσματα του παρελθόντος που επιχειρούν να τρυπώσουν από το παράθυρο προκειμένου να βρουν την ευκαιρία να σπείρουν το μίσος ενάντια σε ότι δεν ανταποκρίνεται στις αρρωστημένες φαντασιώσεις τους, να διαιρέσουν τους καταπιεσμένους με βάση επίπλαστους διαχωρισμούς και να στρώσουν το έδαφος για την επιβολή του ολοκληρωτισμού. Είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς αφεντικά και δούλους.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!!

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΤΤΑ, ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΕΦΕΙ!! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!!
  
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΑΒΒΑ ΜΙΧΑΗΛ
  
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ

αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος”
Πάτρα, 1 Σεπτέμρη 2013