Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Άρθρο στην Izvestia (Ρωσία) στις 30/8


Έλληνες νεοναζί κατηγορούν μαρξιστές για αντιφασισμό
Η βαθιά οικονομική κρίση στην Ευρώπη ευννοεί την ανάπτυξη ακροδεξιών ιδεών .

Στις 3 Σεπτεμβρίου , στην Αθήνα θα δικαστούν εκπρόσωποι αριστερών κινημάτων οι οποίοι κατηγορούνται από την '' Χρυσή αυγή '' για αντιφασιστική προπαγάνδα και '' διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης '' . Οι Έλληνες νεοναζί προσπαθούν με αυτή τη νομική διαδικασία ενάντια στους ιδεολογικούς τους αντιπάλους να ενδυναμώσουν την θέση τους .

Η βαθιά οικονομική κρίση στην Ευρώπη ευννοεί την ανάπτυξη των ιδεών τους .

Στην Ελλάδα επικρατεί πλήρης πολιτική , οικονομική , κοινωνική αποσταθεροποίηση . Με την δίκη αυτή , οι νεοναζί , προσπαθούν να δημιουργήσουν δεξιό προηγούμενο , σύμφωνα νε το οποίο κάθε πολιτική δύναμη που θα καλεί σε διαδηλώσεις ενάντια στην καθεστηκυία τάξη στη χώρα θα μπορεί να τιμωρηθεί – τόνισε στην Ιζβέστια , ο γραμματέας του ΕΕΚ Σ.Μιχαήλ , ένας από τους κατηγορούμενους .Είναι πεπεισμένος ότι πίσω από την Χρυσή Αυγή , βρίσκεται η εξουσία , που προσπαθεί να εξυπηρετήσει τις Βρυξέλλες . Κατά την γνώμη του , για το θέμα ευθύνεται η δικτατορία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .

Αν οι Έλληνες θέλουν οικονομικη βοήθεια , πρέπει να αποδείξουν ότι στη χώρα δεν θα υπάρξει εσωτερική αναταραχή και αναστάτωση .

Δεν είναι τυχαίο , ότι η Χρυσή Αυγή , υπέβαλε καταγγελία ενάντια σε 80 μέλη αριστερών κινημάτων. Το 2009 , η Χ.Α είχε προχωρήσει σε πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες στην Αθήνα. Οι αριστερές κινήσεις διαδήλωσαν δυναμικά και τώρα μέλη των οργανώσεων που αντέδρασαν σύρονται στα δικαστήρια . Κύρια κατηγορία κατά του Σάββα Μιχαήλ η δυσφήμιση και η υποκίνηση βίας . Υποστηρίζουν επίσης ότι αβάσιμα κατηγορούνται ως εγκληματίες και ακόμα υποκινεί σε αγώνα ενάντια στο φασισμό .

Ο δεύτερος κατηγορούμενος – Κ.Μουντζούρης , πρώην πρύτανης του ΕΜΠ – κατηγορείται ότι ως πρύτανης επέτρεψε την χρήση του server του Ιδρύματος από το Ιndymedia Athens . Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα – σύμφωνα με τους ειδικους - αντικατοπτρίζει την γενικότερη ενδυνάμωση των ακροδεξιών ομάδων στην Ευρώπη .

Η οικομομική δυσπραγία και η δυσαρέσκεια των Βρυξελλών , δημιουργούν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διάθεση ανεξαρτησίας από την μια αλλά και ανάπτυξη εθνικιστικών τάσεων από την άλλη – σύμφωνα με τον ειδικό στις ακροδεξιές δυνάμεις του Παρισινού Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων Ζαν-Ιβ Καμί.

Γι ' αυτούς τους λόγους , ο ηγέτης του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Ζ.Μ.Λεπέν κατάφερε να κερδίσει στις τεέυταίες προεδρικές εκλογές ποσοστό 20% των ψήφων . Η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα δεν προκαλεί έκπληξη , μιάς και παρά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Ευρώπη , η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί . Το πρώτο τέταρτο του έτους το εξωτερικό χρέος της χώρας ανήλθε στο 160,5 % του ΑΕΠ . Η ανεργία τον Αύγουστο άγγιξε το όριο ρεκόρ του 27,6 % .

Οι Έλληνες πλήττονται από την κρίση στην Ευρώπη . Μεγάλο ποσοστό είναι μακροχρόνια άνεργοι , η αβεβαιότητα συνεχώς μεγαλώνει . Όπως δηλώνει ο Σ.Μιχαήλ , οι νεοναζιστές αυτή την κατάσταση προσπαθούν να εκμεταλλευτούν.

Αποτέλεσμα, της δεινής κατάστασης, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται ρατσιστικές και νεοναζιστικές τάσεις . Το γεγονός αποδεικνύεται και από την είσοδο στο κοινοβούλιο του νεοφασιστικού πολιτικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής – τονίζει ο αναπληρωτής πρόεδρος της κίνησης '' Κόσμος χωρίς φασισμό '' Βαλέρι Ένγκελ .

Στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν εκλεγεί 18 βουλευτές της Χ.Α. Στις τελευταίες εκλογές έλαβαν ποσοτό 7% , ενώ δημοσκοπήσεις που έγιναν πρόσφατα της δίνουν ποσοστό 14% .

Βασικό σύνθημα της Χ.Α είναι '' Κάθε παράνομος μετανάστης καταλαμβάνει την θέση κάποιου Έλληνα εργαζόμενου '' . Στη χώρα ζουν νόμιμα 1.000.000 μετανάστες και παράνομα περίπου 3.000.000 – τονίζει ο κ. Ένγκελ .

Η κυβέρνηση δεν βιάζεται να λάβει μέτρα ώστε να λυθεί το μεταναστευτικό – και πάλι με πίεση απο ΕΕ. 'Οταν το 2012 απελάθηκαν περίπου 2.500.00 μετανάστες οι Βρυξέλλες εξέφρασαν δυσαρέσκεια με το μέτρο .

Αυτοί είναι οι λόγοι που η Χ.Α.ανέλαβε την υποχρέωση να αποδώσει δικαιοσύνη . Αρκετά συχνά τα μέλη της προχωρούν σε έλεγχο πιστοποιητικών και αδειών των αλλοδαπών μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές . Καταστήματα αλλοδαπών λεηλατήθηκαν και τα προϊόντα καταστράφηκαν . Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις , περίπου το 50% των οργάνων επιβολής του νόμου συμπαθούν τη Χ.Α.

(το άρθρο στα ρώσικα)